Skigebied Amadé

De afgelopen jaren is ons basis skigebied Salzburger Sportwelt, het kloppend hart van het grootste skigebied Ski Amadé. Zie hier de webcams van het gehele skigebied.

Ski Amadé bestaat uit 5 regio’s en 760 km aan piste! Met 270 liften en kabelbanen is Ski Amadé het grootste skigebied van Oostenrijk. Dus met je skipas kun eindeloos varieren aan gebieden.

Hotel Seeblick ligt op ongeveer 15 km afstand van het ons opstartpunt Alpendorf in het nabijgelegen St Johann im Pongau.
Samen met de buurgemeenten Flachau, Wagrain en Zauchensee maakt dit skigebied deel uit van de voor ons goed bereikbare regio Salzburger Sportwelt.

Salzburger Sportwelt

is een uitgestrekt en veelzijdig skigebied met over het algemeen moderne en snelle liften. De skigebieden zijn niet allemaal met elkaar verbonden, wel bereikbaar met de gratis skibus.
De afdalingen gaan grotendeels door een bosrijk gebied waarvan de Gamskogel met 2188 meter het hoogste punt is.

Eigenlijk ieder jaar brengt onze buschauffeur ons naar een ander (deel)gebied, dit kan Flauchau zijn waardoor ook de minder snelle skiër onder ons de mogelijkheid heeft een ander gebied te ontdekken, ook zijn we meerder keren naar Gastein geweest. Wie wil kan mee, wil in ons vertrouwde ski gebied wil blijven kan gewoon de skibus nemen.

Skibus

De skibus vertrekt voor ons hotel. Voordeel is dat we het eerste opstartpunt zijn en daarbij veelal allemaal kunnen zitten.

Vertrektijden 2019

De 1e Skibus gaat 08.40 uur. We komen dan ongeveer om 09.15 bij het liftgebouw van St Johann aan.
Een 2e skibus vertrekt om 09.40 en een 3e skibus om 10.40

’s middags  zijn er 3 skibussen terug vanuit St Johan, om 14.40, 15.40 en 17.00 uur.  wij hebben Lijn 2 ( Böndlsee)

(Visited 231 times, 1 visits today)